Już w dniach 6-8 czerwca w sercu Wrocławia odbędzie się kolejna edycja Festiwalu Delicje – wyjątkowego wydarzenia kulinarnego, które łączy smaki z całego świata z lokalnymi tradycjami.
Program
Piątek, 6 czerwca
- 15:00–15:15 – otwarcie festiwalu
- 15:30–16:15 – „Delicje na dobry początek” – rozruch z niespodzianką
- 16:30–17:30 – koncert: Tom J
- 18:00–19:00 – koncert: Mocna Strona Bluesa
- 19:00–22:00 – DJ Juicy Jozz – set taneczny na zakończenie dnia
Sobota, 7 czerwca
- 12:15–13:15 – pokaz kulinarny: Kacper Sawoń (Restauracja Gustaw) – autorska interpretacja tematu „nadzienia”
- 13:30–14:15 – pokaz kulinarny: Paweł Błaszczyk – „Kuchnia pełna słońca” (inspiracje z Argentyny i Włoch)
- 14:30–15:30 – wręczenie tytułu Delicji 2025
- 15:30–17:30 – „Farsz przyszłości” – Joanna Komorowska o innowacyjnych nadzieniach roślinnych i fermentowanych
- 17:30–18:30 – „Świat zamknięty w cieście” – Grzegorz Caputa odkrywa globalne smaki
- 19:00–20:00 – koncert: LenaFlea
- 20:00–22:00 – koncert: Gentlemen’s Jazz
Niedziela, 8 czerwca
- 12:30–13:30 – pokaz kulinarny: Bartosz Jaruga („Kiszone Specjały”) – fermentowane nadzienia i kiszonki
- 14:00–15:00 – występ saksofonisty: sophisticated_giant
- 15:15–16:15 – panel: „Napełnieni jakością” – rozmowy z lokalnymi producentami win, cydrów i piw
- 16:30–20:00 – DJ Manish
- 20:00 – zakończenie festiwalu
Lokalizacja i godziny
Rynek Wrocław
6–8 czerwca 2025
- piątek: 15:00–22:00
- sobota: 12:00–22:00
- niedziela: 12:00–20:00